Yazılar geri dön

DUS’a 1 Ay Kala Taktikler

 

DUS’a 1 ay kala, uzun bir maratonun bitiş çizgisine çok yaklaştığınız; aynı zamanda en fazla güç sarf ettiğiniz zaman dilimidir. Sınava 1 ay kala, yoğunluğunu artırdığınız çalışma programınıza sadık kalarak ilerlemeniz gerekir. Günlük çalışma sürenizi, tekrar konularınızı ve soru çözümlerini dikkate alarak yeni bir program hazırlamalısınız. Bu çalışma programı, DUS’a 1 ay kala uygulanması gereken taktikleri içermelidir.

DUS’a 1 Ay Kala Temel Bilimleri Tekrar Edin

DUS’a 1 ay kala, Temel Bilimler konuları tekrar edilmelidir. Klinik Bilimler testini, emin olamasanız da tahmin yürüterek çözebilirsiniz. Temel Bilimler testi ise sizden net olarak bilmenizi ister. DUS Temel Bilimler testini çözebilmeniz için, çok iyi bir ezber çalışması yapmalısınız. DUS’a 2 ay kala Klinik Bilimler konu tekrarını yaptıktan sonra, son 1 ay kala Temel Bilimler konu tekrarını yapmak, doğru sayılarınızı artıracak bir taktik olacaktır. Farmakoloji, Biyokimya ve Anatomi dersleri çok çabuk unutulduğu için konu tekrarına onlarla başlayarak ilerleyebilirsiniz. Konu tekrarı hızlı yapılmalıdır. Programınızda yazdığınız süre içerisinde konu tekrarını bitiremezseniz, bitirmek için programın dışına çıkmayın. Bir sonraki tekrarınızda kaldığınız yerden başlayarak devam edersiniz. Günde 7 veya 8 saatinizi, konu tekrarına ayırmalısınız.

Eski Denemeleri Tekrar Çözün

DUS’a 1 ay kala yeni deneme kitapçıklarını çözmek yerine, çözdüğünüz eski denemeleri tekrar etmeyi tercih edin. Yeni denemeler vaktinizi çok alacaktır. Daha pratik ilerleyebilmek için çözdüğünüz eski denemeleri ve açıklamalı soru kitapçıklarını tekrar edebilirsiniz. Daha önce boş bıraktığınız veya yanlış yaptığınız sorular üzerine daha fazla eğilerek, eksiklerinizi kapattığınızdan emin olmalısınız. Temel Bilimler konu tekrarı yaparken, Klinik Bilimler için soru çözerek ilerlemelisiniz. Birbiriyle en ilişkili bulduğunuz Temel ve Klinik Bilimler derslerine aynı gün çalışmak, kalıcılığı artıran iyi bir taktik olacaktır. Günde 2 veya 3 saatinizi soru çözümüne ayırmak koşuluyla; 30 gün boyunca günde 10 saat çalışmayı göze almalısınız.

Bu gönderiyi paylaş

Yazılar geri dön