Yazılar geri dön

DUS’a Hazırlıkta Kaynak Seçimi

 

DUS’a hazırlıkta Temel Bilimler ve Klinik Bilimler alanlarını içeren kaynaklara ihtiyaç vardır. DUS sınavına çalışma disiplinli ve stratejik bir çalışma programının yanı sıra, doğru kaynak seçimiyle başarıyla sonuçlandırılabilir. DUS’a hazırlıkta seçtiğiniz kaynak, yol haritanızın belirlenmesinde rol oynayan ana faktör olacaktır. DUS sınavı için özel olarak hazırlanmış kaynaklarla çalışarak zamanınızı ve enerjinizi daha verimli kullanabilirsiniz.

DUS Kaynak Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

DUS sınavı gün geçtikçe daha da zorlaşan ve detaylara önem veren bir sınav haline gelmektedir. Detayları görmezden gelerek, sadece “temel” bilgiye odaklanarak başarılı olunabilecek bir sınav değildir. DUS sınavı modern bilgi ölçümünün yapıldığı, bazı alanlarda yorum sorularının dikkat çektiği bir içeriğe sahiptir. DUS sınavının sahip olduğu bu özelliklere bakıldığında, kısa ve özet konu kitaplarının ihtiyacı karşılayamayacağı bilinmelidir. Detaylara önem veren ve sınavda çıkması muhtemel olarak görülen bilgilerin ön plana çıkarıldığı kaynaklar seçilmelidir.

  • DUS için kaynak seçiminde bulunurken, kitabın kim tarafından hazırlandığına dikkat edilmelidir. Alanında uzman, tanınmış ve DUS’ta derece yapmış hekimler tarafından hazırlanan DUS kaynak kitaplarını tercih etmelisiniz.
  • DUS kaynak kitabı seçerken güncellenen müfredata uygun olarak hazırlandığından emin olmalısınız. Güncellenmiş yeni baskıları veya son müfredata uygun olarak çıkarılan yeni kaynak kitaplarını kullanabilirsiniz. DUS kaynak kitabın içerisinde bilmeniz gereken tüm bilgiler yer almalıdır.
  • DUS zor bir sınavdır ve alan olarak diş hekimliği çok geniştir. Öğrenmekle bitmeyecek bir alanın sınavına girerken bilginin içinde boğularak zaman ve enerji kaybetmemelisiniz. Alacağınız DUS kaynağı, detaylı olmasına karşın gereksiz bilgilerden de arındırılmış olmalıdır. DUS’ta en çok soru yakalayan kaynaklar tercih edilmelidir.
  • DUS kaynak kitabının üslup ve anlatım tarzı sizin için anlaşılır olmalıdır. Fotografik veya sözel zekâya sahip olabilirsiniz. Fotografik bir zekâya sahipseniz özellikle anatomi gibi çok tekrar ve ezber isteyen derslerde resimlerin bulunduğu kaynak kitapları tercih edebilirsiniz. Kişisel özelliklerinizi göz önünde bulundurarak kaynak seçimi yapmalısınız.
  • DUS kaynak kitaplarında grafik, resim ve şablonlar anlaşılır ve net bir şekilde yer almalıdır. Kaynak kitap, okuması ve üzerinde tekrar etmesi kolay olan bir dizayna sahip olmalıdır.

Bu gönderiyi paylaş

Yazılar geri dön