Yazılar geri dön

DUS’a Nasıl Çalışılmalıdır?

 

İstediğiniz uzmanlık alanını kazanabilmeniz için, sıralamanız ne kadar yüksek olursa sizin için o kadar iyi olur.

  • DUS kolay bir sınav değildir; hatta ÖSYM’nin yaptığı en zor sınavlardan biridir. Bu nedenle, disiplinli ve istikrarlı bir şekilde çalışmayı öncelikle kabul etmeniz gerekmektedir. Her gün düzenli bir şekilde DUS konularına çalışın ancak, çalışmaya başlamadan önce yapmanız gereken bir şey var. Kendinizi çevrenizdeki olumsuzluklardan, negatif insanlardan ayırmak. DUS’a çalışırken sizin motivasyonunuzu düşürebilecek kişiler yerine enerjinizi yükselten ve sizi seven insanları çevrenizde bulundurun.
  • Çalışmak için kendinize birkaç tane farklı yer belirleyin. Çalışırken sıkılırsanız başka bir yere geçerek enerjinizi yenileyebilirsiniz.
  • Çalışmaya başlamadan önce bir strateji belirleyin. Sınavda en çok çıkan konuları belirleyin. Kısa, orta ve uzun vadeli bir plan yapın. Plana sadık kalmaya çalışın.
  • DUS’a hazırlanırken kullandığınız kaynaklar ve derslerini dinlediğiniz uzmanlar başarınızı etkileyen ana faktörlerden biri olacaktır. Bu nedenle size rehberlik edebilecek, sunduğu kaynaklarla DUS sorularını yakalayan ve ders esnasında sıkılmayacağınız bir atmosfer sunan DUS kurslarına gidebilirsiniz. Online ve offline eğitim veren deneyimli DUS kursları, sınava hazırlık sürecinizi kolaylaştıran bir role sahiptir.
  • Çalışma şeklinizi en yüksek verimi alacağınız şekilde düzenleyin. Bu yöntem bazıları için “50 dakika çalışma + 10 dakika mola” şeklinde olabileceği gibi bazıları için 3 saat hiç mola vermeden çalışmak şeklinde de olabilir. Konu çalışırken kullanacağınız yöntem, tekrar yaparken kullandığınız yöntemden farklı olabilir ancak; hangi yöntemi kullanırsanız kullanın anlayarak çalışmak önceliğiniz olmalıdır. Gerekirse şekil çizerek veya anlamadığınız konularda online eğitim videoları dinleyerek açığı kapatabilirsiniz. DUS çalışırken teknolojinin sunduğu tüm olanaklardan, görsel ve duyusal açılardan yararlanmaya çalışın. Çalışmanızın tek yönlü olmamasına dikkat edin.
  • Sınava girmeden önce, muhakkak önceki yıllara ait çıkmış soruları çözmelisiniz.
  • Konu tekrarı yaparken unutmamanız gereken konuları ve kelimeleri renkli kalemlerle, dikkatinizi çekecek bir şekilde not alabilirsiniz. Aldığınız bu notları toplu taşımada, ders aralarında veya arkadaşınız beklerken tekrar edebilirsiniz. Ya da ses kaydına aldığınız notlarınızı kulaklıkla her yerde dinleyebilirsiniz.
  • Konular bittikten sonra DUS öncesinde deneme sınavlarına ağırlık verebilirsiniz. Yalnız veya arkadaşlarınızla birlikte yaptığınız, süre koyarak tamamladığınız deneme sınavları soru çözerken hızlanmanızı sağlayacaktır.

Bu gönderiyi paylaş

Yazılar geri dön