Yazılar geri dön

2024 SONBAHAR DUS DEĞERLENDİRMELERİ VE REFERANSLARI

REFERANSLAR





REFERANSLAR




Sınavın Değerlendirmesi:

Değerli meslektaşlarım, öncelikle geride bıraktığımız 2024 EKİM DUS sınavının sonucu ne olursa olsun üstün çaba ve gayretiniz için sizleri kutlarız. DUSTIME ailesi olarak en büyük temennimiz ve gayemiz sınav sonucunuzun sizleri istediğiniz hedefe ulaştırmasıdır. Restoratif Diş Tedavisi açısından bakıldığında bu sınavda hatalı veya tartışmalı bir soru bulunmamaktaydı ve soruların zorluk derecelerini orta olarak nitelendirebiliriz.

Çalışanın ve soruları heyecan yapmadan dikkat ederek okuyanların rahatlıkla yapabileceği sorulardan oluşan bir sınavdı. Sorular önceki sınavlarda sorulan konular ile benzer konulardan soruldu. Bütün sorular derslerde üzerinde durduğumuz, sorulma ihtimali yüksek dediğimiz yerlerden geldi. Sınavda sorulan soruların benzerleri denemelerde bizim tarafımızdan sorulmuştu. Soruların hepsinin cevabı infoDUS Restoratif Diş Tedavisi kitabında yer almaktadır. Kitabımız Restoratif Diş Tedavisi branşında sorulan 10 soruya direk olarak referans verdi. Protetik diş tedavisi branşında sorulan 1 soruya, Endodonti branşında sorulan 1 soruya, Pedodonti branşında sorulan 1 soruya infoDUS Restoratif Diş Tedavisi kitabımız referans vermiştir.

Şahsım ve DUSTIME ailesi olarak bu zorlu hazırlık dönemini sizlerden gelecek sevindirici haberler ile noktalayıp bu serüveni bizlerle yaşamak isteyen yeni yol arkadaşları ile bu zorlu fakat bir o kadar da heyecanlı yolculuğa çıkmak için sabırsızlıkla bekliyoruz.

Her şey gönlünüzce olsun.
Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

REFERANSLAR











Sınavın Değerlendirmesi:

Protetik Diş Tedavisi için sınav genel olarak beklenen sorulardan oluşuyordu. 3 adet kolay soru, 1 adet zor soru bulunuyordu. Diğer sorular ise orta düzeyde gösterilebilir. Bilgi sorularının olmasının yanında bilgiyi kullanma ve yorumlama becerisi gerektiren soruların da olması sınavın seçiciliğini arttırır özellikte olduğunu gösteriyor. Protetik Diş Tedavisi Alanında şüpheli veya hatalı soru bulunmamaktadır.

Son yıllarda soru sayısı gittikçe artan implant protezler ve temporomandibular eklem konusundan ikişer sorunun gelmesi beklentilerimizin doğru yönde olduğunu göstermiştir.

Dustime ailesi olarak sizinle geçirdiğim bu keyifli dönem için çalışma arkadaşlarıma ve sizlere çok teşekkür ediyor, sonuçların hakkınızda hayırlı olmasını diliyorum.

REFERANSLAR











REFERANSLAR











Sınavın Değerlendirmesi:

Sınava katılan tüm meslektaşlarıma geçmiş olsun diliyorum. Biyokimya ve genetik açısında sınavı orta ve zor soruların ağırlıkta olduğu bir sınav olarak nitelendirebiliriz. 2 tane soru atipik ve zor olarak sınıflandırılabilir. Aminoasitler ve proteinler konularının ağırlıkta olduğu bir sınav olduğunu söyleyebiliriz. 1 aminoasit, 1 protein, 1 karbonhidrat sorusu ise daha önceki yıllarda çıkmış sorulara benzerdi. Genetik sorularının 2 tanesi hücre konusundan geldi ve derste kodlamasını bile yaptığımız yerden gelmesi gerçekten mutluluk verici oldu☺ Herkesin gönlündeki sonuçları almasını diliyorum, başarılar….

REFERANSLAR









Sınavın Değerlendirmesi:

Sınavın Değerlendirmesi: 2024 Ekim DUS Sınavı’nı genel olarak değerlendirecek olursak sınav 10 teorik adet bilgi sorusu içermekteydi vaka sorusu yer almamaktaydı. Bu sınavı genel hatlarıyla ortodonti alanı bakımında orta zorlukta bir sınav olarak değerlendirmekteyim. Bu sınavın son dönemdeki sınavlardan farkı konuların genel bir ortodontik bakış açısıyla ele alınması gerekliliğidir. Diğer bir deyişle sorular her ne kadar teorik bilgiyi sorgulasa da soruyu doğru cevaplamak ortodontik yorum yapmayı ve konuyu tümüyle ele almayı gerektirmektedir.

REFERANSLAR











Sınavın Değerlendirilmesi
2024 DUS Sonbahar sınavının Mikrobiyoloji sorularında herhangi bir hatalı veya çelişkili bir soru bulunmamaktadır. Konu dağılımı açısından iki tane bakteriyolojiden, bir tane temel mikrobiyolojiden, bir tane virolojiden, 1 tane immünolojiden ve 1 tanede mikolojiden soru geldiğini görmekteyiz. 2 tane soru kolay, 2 tane soru zor ve 2 adet soru orta zorlukta nitelendirilebilir.
Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle…

REFERANSLAR







2024 Ekim DUS, İnfodus Farmakoloji kitabı ve DUSTİME aktif, online ve offline derslerinin yol gösterici nitelikte olduğu bir sınav olarak değerlendirilebilir. 4 sorunun 4 tanesi net olarak İnfodus farmakoloji ve diğer İnfodus serilerinde mevcut idi. Ayrıca İnfodus farmakoloji, diğer dersler içerisinde yöneltilen farmakoloji sorularını da değerlendirirsek toplam 8 soruyu net olarak yanıtladı.
DUS öncesi derslerimizde birçok soruya net referans vermemiz, bizlere güvenen diş hekim arkadaşlarımız için ve bizler için yüz güldürücü olmuştur. Enterohepatik sirkülasyonun ilaçların etki süresini uzattığı, spironolaktonun aldosteron antagonisti olduğu ve kalp yetmezliğinde kullanıldığı ve tetrasiklinlerin protein sentez inhibitörü olduğu derslerimizde net bir biçimde vurgulanan konulardı. Ayrıca deksmedetomidinin α2 agonist etki ile genel anestezik özellik gösterdiği ise kitabımızda net olarak yanıtlanan bir konuydu.
Ekim DUS Farmakoloji soruları, genel olarak orta-zor olarak görülmektedir. Sınavda farmakoloji açısından iki sürpriz soru bulunmaktadır. Bu sorular önceki sınavlarla kıyaslandığında atipik sorular olarak görülebilmektedir.
DUSTİME Farmakoloji Eğitmenleri

Dr. Burak Önal
Dr. Melik Yiğit Bayındır

REFERANSLAR





Bu gönderiyi paylaş

Yazılar geri dön